LOIMIJOEN KUNTAPALVELUT OY:N ATERIAPALVELUT OSALLISTUU HÄVIKKIVIIKKOON PUNNITSEMALLA LAUTASHÄVIKKIÄ

Loimijoen Kuntapalveluiden ateriapalvelut osallistuu hävikkiviikkoon punnitsemalla syntynyttä lautashävikkiä.

Teemaviikko järjestetään viikolla 37.

Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. On arvioitu, että valtakunnallisesti koulujen ruokahävikistä koituvat kustannukset olisivat päivittäin noin 130 000 euroa ja vuositasolla noin 25 miljoonaa euroa. (https://havikkiviikko.fi/)

Teemaviikon toteutus

Ateriapalvelut tulee hävikkiviikon aikana punnitsemaan joka päivä lounaalla syntyneen lautasjätteen määrän (ruoka jotka asiakkaat ovat ottaneet lautaselle ja jättäneet syömättä).

Päivittäinen tulos tullaan kertomaan koko toimipisteen yhteismääränä sekä asiakasta kohden muodostuneena lautasjätteen määränä.

Teemme yhteistyötä teemaviikon aikana Forssan Marttojen, Etelä-Hämeen Marttojen ja LHJ:n kanssa.

Ennalta sovituista kohteista löytyy  LHJ:n lajittelulaatikosto ja sekä Marttojen toteuttamia hävikkiin liittyviä toimintapisteitä.

Muistathan, että otat lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Lisää saa aina hakea!

Ajankohtaista

UUDEN KESKUSKEITTIÖMME NIMI ON LOIMU

Forssan lehdessä olleeseen kilpailuumme tuli kaikkiaan 122 nimiehdotusta  67 nimensä jättäneeltä ehdottajalta.  Hallituksemme valitsi ehdotetuista nimistä uudelle keskuskeittiöllemme nimen Loimu.  Nimeä ehdotti kaksi eri henkilöä, joista arvonnassa Samsung Galaxy...

SIVISTYSJOHTAJALLA ON ASIAA

SIVISTYSJOHTAJALLA ON ASIAA "Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen ottaa kantaa ajankohtaisiin tai muutoin mielenkiintoisiin asioihin videoviestillä. Tällä kertaa kurkistetaan Kuhalan koulun ruokalaan ja katsotaan miltä koululounas maistuu ja mitä oppilaat ovat siitä...

KORONAVIRUSTILANTEEN VAIKUTUS LOIMIJOEN KUNTAPALVELUIDEN TOIMINTAAN

Ateriapalveluissa Ruoanvalmistus jatkuu keskuskeittiöissä, joissa ruokaa normaalistikin valmistetaan.  Toimitamme ruokaa myös jatkossa kaikkiin niihin kohteisiin, mihin asiakkaamme ruokaa tarvitsevat. Lisäksi autamme kuntia tai hoitolaitoksia, jotka tarvitsevat...

40 VUODEN TAKAA

40 vuoden takaa: FORSSAN LEHTI 30.9.1979 Forssassa uusi keskuskoulukeittiö – Koneilla lisää tehoa Forssan keskuskoulukeittiö on muuttanut ahtaasta antiikista tehokkaaseen nykyaikaan. Tölön koulun yhteyteen valmistunut uusi keskuskeittiö on huolella suunniteltu ja...