LAUTASHÄVIKKIIN VOIMME JOKAINEN VAIKUTTAA!

Lautashävikkiin voimme jokainen vaikuttaa!

Forssan koulut ja päiväkodit sekä Aktiivi osallistuivat hävikkiviikkoon punnitsemalla syntynyttä lautashävikkiä.

Teemaviikko järjestettiin viikolla 37.

On arvioitu, että valtakunnallisesti koulujen ruokahävikistä koituvat kustannukset olisivat päivittäin noin 130 000 euroa https://havikkiviikko.fi/. Lautashävikkiä syntyi Forssan peruskouluissa yhteensä 18 kg/päivä, joka euroiksi muutettuna on 90 €. Ruoan kilohinnaksi arvioimme 5 €/ kilo, joka sisältää raaka-aineet sekä ruoan tekemiseen sisältyvät kustannukset.

Teimme asiakkaittemme tietämättä mittausta myös viikolla 38 ja oli ilahduttavaa huomata, että mittaustulokset olivat aivan samaa luokkaa, kuin hävikkiviikolla, jolloin mittaamisesta tiedettiin. Tarkemmat tiedot tullaan jakamaan kohteisiin kaikille osallistujille yhteisesti. Kiitoksena hävikkiviikkoon osallistumisesta tarjoamme 22.10.2019 lounaan jälkiruokana mehua ja ANTIN KONDITORIAN valmistamia hillomunkkeja.

Teimme yhteistyötä teemaviikon aikana Forssan Marttojen https://www.martat.fi/marttayhdistykset/forssan-martat/, Etelä-Hämeen Marttojen https://www.martat.fi/etela-hame/  ja LHJ:n https://www.lhj.fi/ kanssa.

Muistathan, että otat lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Lisää saa aina hakea!

 

Ajankohtaista

UUDEN KESKUSKEITTIÖMME NIMI ON LOIMU

Forssan lehdessä olleeseen kilpailuumme tuli kaikkiaan 122 nimiehdotusta  67 nimensä jättäneeltä ehdottajalta.  Hallituksemme valitsi ehdotetuista nimistä uudelle keskuskeittiöllemme nimen Loimu.  Nimeä ehdotti kaksi eri henkilöä, joista arvonnassa Samsung Galaxy...

SIVISTYSJOHTAJALLA ON ASIAA

SIVISTYSJOHTAJALLA ON ASIAA "Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen ottaa kantaa ajankohtaisiin tai muutoin mielenkiintoisiin asioihin videoviestillä. Tällä kertaa kurkistetaan Kuhalan koulun ruokalaan ja katsotaan miltä koululounas maistuu ja mitä oppilaat ovat siitä...

KORONAVIRUSTILANTEEN VAIKUTUS LOIMIJOEN KUNTAPALVELUIDEN TOIMINTAAN

Ateriapalveluissa Ruoanvalmistus jatkuu keskuskeittiöissä, joissa ruokaa normaalistikin valmistetaan.  Toimitamme ruokaa myös jatkossa kaikkiin niihin kohteisiin, mihin asiakkaamme ruokaa tarvitsevat. Lisäksi autamme kuntia tai hoitolaitoksia, jotka tarvitsevat...

40 VUODEN TAKAA

40 vuoden takaa: FORSSAN LEHTI 30.9.1979 Forssassa uusi keskuskoulukeittiö – Koneilla lisää tehoa Forssan keskuskoulukeittiö on muuttanut ahtaasta antiikista tehokkaaseen nykyaikaan. Tölön koulun yhteyteen valmistunut uusi keskuskeittiö on huolella suunniteltu ja...